Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
min do lodówki, ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, wykleić natłuszczone foremki, nakłuć widelcem, piec ok. 15 min w 200oC, przestudzić, wyjąć, napełnić ubitą śmietaną, posypać wiórkami z białej czekolady, udekorować koktajlowymi owocami.
Nugaciki
Składniki:

Cukier zalać 1/4 szklanki wody, ugotować syrop "do nitki", nabrać n łyżeczkę i jeśli będą tworzyły się nitki, wlać miód, gotować razem 2 min, białka ubić i nie przerywając ubijania wlewać po trochu syrop, ubij na parze, aż piana zacznie się rwać, wtedy zdjąć i ubijać, aż całkowicie wystygnie, dodać posiekane bakalie, przełożyć wafle, obciążyć, pokroić.
Murzynek z bakaliami
Składniki:

Utrzeć masło, dojąc stopniowo cukier
min do lodówki, ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, wykleić natłuszczone foremki, nakłuć widelcem, piec ok. 15 min w 200oC, przestudzić, wyjąć, napełnić ubitą śmietaną, posypać wiórkami z białej czekolady, udekorować koktajlowymi owocami.<br>Nugaciki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Cukier zalać 1/4 szklanki wody, ugotować syrop "do nitki", nabrać n łyżeczkę i jeśli będą tworzyły się nitki, wlać miód, gotować razem 2 min, białka ubić i nie przerywając ubijania wlewać po trochu syrop, ubij na parze, aż piana zacznie się rwać, wtedy zdjąć i ubijać, aż całkowicie wystygnie, dodać posiekane bakalie, przełożyć wafle, obciążyć, pokroić.<br>Murzynek z bakaliami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Utrzeć masło, dojąc stopniowo cukier
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego