Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię, żeby zrobiła "jeża", ale - niestety - nie dała się namówić. Sam, odkąd na zajęciach praktycznych w podstawówce upiekł babkę, podobno "całkiem dobrą", do pieczenia się nie bierze.
Mimo że Piotr Najsztub i Jacek Żakowski w sprawach kuchni zachowują odrębność, obaj są zgodni co do tego, że gotowania może nauczyć się każdy... Tak samo jak
specjalne okazje. Jego podstawą jest piernik z dużą ilością miodu i różnych przypraw, który kroi się w poprzek na plastry centymetrowej grubości i przekłada kremem kawowo-czekoladowym i konfiturą z wiśni - opowiada. - Potem całość polewa się czekoladą, na koniec robi pyszczek i kolce z migdałów. Niedawno przekonywał babcię, żeby zrobiła "jeża", ale - niestety - nie dała się namówić. Sam, odkąd na zajęciach praktycznych w podstawówce upiekł babkę, podobno "całkiem dobrą", do pieczenia się nie bierze.<br>Mimo że Piotr Najsztub i Jacek Żakowski w sprawach kuchni zachowują odrębność, obaj są zgodni co do tego, że gotowania może nauczyć się każdy... Tak samo jak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego