mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.<br><br><tit>Kanapki jeżyki</><br><gap><br>Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki do czosnku, przecisnąć go, tworząc makaroniki, ułożyć je na 3/4 każdej kanapki, by tworzyły nibykolce, z pokrojonych oliwek zrobić oczy jeżyków, z małych kawałków papryki noski, kanapeczki ułożyć na talerzu posypanym kiełkami słonecznika.<br><br><tit>Jajecznica z jarzynami</><br><gap><br>Marchewki i seler pokroić na słupki, papryki pokroić na paski, a por na kawałki, brokuły podzielić na różyczki.<br>Na patelni rozpuścić mało, wsypać rozdrobnione warzyw, przesmażyć, podlać odrobiną wody, poddusić.<br>Jajka rozkłócić, wlać do warzyw