Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.

Kanapki jeżyki

Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki do czosnku, przecisnąć go, tworząc makaroniki, ułożyć je na 3/4 każdej kanapki, by tworzyły nibykolce, z pokrojonych oliwek zrobić oczy jeżyków, z małych kawałków papryki noski, kanapeczki ułożyć na talerzu posypanym kiełkami słonecznika.

Jajecznica z jarzynami

Marchewki i seler pokroić na słupki, papryki pokroić na paski, a por na kawałki, brokuły podzielić na różyczki.
Na patelni rozpuścić mało, wsypać rozdrobnione warzyw, przesmażyć, podlać odrobiną wody, poddusić.
Jajka rozkłócić, wlać do warzyw
mieszać, przed podaniem omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.<br><br>&lt;tit&gt;Kanapki jeżyki&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Bagietkę pokroić skośnie na 6 cienkich kromek, każdą grubo posmarować pasztetem, topiony serek włożyć do wyciskarki do czosnku, przecisnąć go, tworząc makaroniki, ułożyć je na 3/4 każdej kanapki, by tworzyły nibykolce, z pokrojonych oliwek zrobić oczy jeżyków, z małych kawałków papryki noski, kanapeczki ułożyć na talerzu posypanym kiełkami słonecznika.<br><br>&lt;tit&gt;Jajecznica z jarzynami&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Marchewki i seler pokroić na słupki, papryki pokroić na paski, a por na kawałki, brokuły podzielić na różyczki.<br>Na patelni rozpuścić mało, wsypać rozdrobnione warzyw, przesmażyć, podlać odrobiną wody, poddusić.<br>Jajka rozkłócić, wlać do warzyw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego