Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
Liście biedrzeńca umyć, sparzyć wrzącą wodą, osaczyć Pozostałe liście umyć, posiekać, wymieszać z oliwą. Dobrać obrane ze skorupek jaja i korniszony pokrajane w bardzo drobną kostkę. Do ziół z olejem lub oliwą dodać musztardę, szczypiorek, wymieszać z jajami i korniszonami. Przyprawić do smaku.
SAŁATKA "PALOMA"
Puszka konserwowej kukurydzy albo cztery kaczany młodej kukurydzy, średni seler, strąk czerwonej i strąk zielonej papryki, jedna średnia cebula, 2 łyżki oliwy lub oleju, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru.
Kukurydzę odsączyć z zalewy (lub ugotować i obrać). Seler umyć , obrać, pokrajać w nieduże słupki, lekko skropić cytryną, paprykę pokrajać w pasemka, cebulkę drobno posiekać
Liście biedrzeńca umyć, sparzyć wrzącą wodą, osaczyć Pozostałe liście umyć, posiekać, wymieszać z oliwą. Dobrać obrane ze skorupek jaja i korniszony pokrajane w bardzo drobną kostkę. Do ziół z olejem lub oliwą dodać musztardę, szczypiorek, wymieszać z jajami i korniszonami. Przyprawić do smaku.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA "PALOMA"&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt; Puszka konserwowej kukurydzy albo cztery kaczany młodej kukurydzy, średni seler, strąk czerwonej i strąk zielonej papryki, jedna średnia cebula, 2 łyżki oliwy lub oleju, sok z cytryny, sól, pieprz, szczypta cukru&lt;/&gt;.<br> Kukurydzę odsączyć z zalewy (lub ugotować i obrać). Seler umyć , obrać, pokrajać w nieduże słupki, lekko skropić cytryną, paprykę pokrajać w pasemka, cebulkę drobno posiekać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego