Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Wrocławska
Nr: 12.06
Miejsce wydania: Wrocław
Rok: 1999
Z. Grudzień. - Jednak taki wyrób nie jest już szynką, ale produktem szynkopodobnym. Producent powinien o tym poinformować klienta, a przede wszystkim nie powinien wydajnościowego efektu uzyskać poprzez przedawkowanie chemicznych dodatków. Może to osiągnąć innymi technologicznymi metodami.

Antybiotyki w mleku

W żywności można też znaleźć pestycydy, hormony, antybiotyki, metale ciężkie - zwłaszcza kadm i ołów, substancje konserwujące. Pojawiają się one w produktach na skutek zaniedbań dostawców surowców. Gdy np. rolnik, który uprawiał marchew i stosował nawozy sztuczne nie zachował odpowiedniego okresu karencji, to zaoferuje nam marchew z pestycydami. Podobnie nie zawsze przestrzegana jest zasada, że nie można sprzedać mleka od krowy leczonej antybiotykami
Z. Grudzień. - Jednak taki wyrób nie jest już szynką, ale produktem szynkopodobnym. Producent powinien o tym poinformować klienta, a przede wszystkim nie powinien wydajnościowego efektu uzyskać poprzez przedawkowanie chemicznych dodatków. Może to osiągnąć innymi technologicznymi metodami. <br><br>&lt;tit&gt;Antybiotyki w mleku&lt;/&gt;<br><br> W żywności można też znaleźć pestycydy, hormony, antybiotyki, metale ciężkie - zwłaszcza kadm i ołów, substancje konserwujące. Pojawiają się one w produktach na skutek zaniedbań dostawców surowców. Gdy np. rolnik, który uprawiał marchew i stosował nawozy sztuczne nie zachował odpowiedniego okresu karencji, to zaoferuje nam marchew z pestycydami. Podobnie nie zawsze przestrzegana jest zasada, że nie można sprzedać mleka od krowy leczonej antybiotykami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego