kapary i udusić pod przykryciem. Doprawić sosem sojowym, solą, cukrem i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną.<br>Ryba faszerowana<br><gap><br>sprawiona tuszka ryby (łosoś, sandacz, pstrąg), włoszczyzn, szklanka białego wytrawnego wina, listek laurowy, sól, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego<br>Nadzienie<br>3 pory, 2 marchewki, gałązka seler naciowego, 2 ząbki czosnku, czerstwa kajzerka, 1/2 szklanki mleka, jajko, 3 łyżki masła, natka, sól, pieprz<br>sos cytrynowy<br>sok z 2 cytryn, 8 łyżek oleju, 2 pomidory, ząbek czosnku, natka, sól, pieprz, cukier<br>Sos imbirowy<br>Marchewka, łyżka oleju sezamowego, łyżka oleju słonecznikowego, ocet winny, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki imbiru, pęczek szczypiorku, szczypt ostrej