Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
surowiec gotowy do produkcji
Wiadomo, że kakao to proszek, który wsypujemy do kubka i zalewamy mlekiem. Wiemy tez, że używa się go do produkcji wyrobów cukierniczych. Kakao jest także nazwą botaniczna, odnoszącą się do drzewa, jego owoców i ziaren. To jego istnieniu zawdzięczamy rozkosze naszego podniebienia.
Wrażliwe drzewko
Uprawa ziarna kakaowego wymaga szczególnych warunków. Wrażliwe drzewko Theobroma cacao najlepiej czuje się w temperaturze około 24oC. Wymaga osłony od słońca, dlatego tez sadzi się je w cieniu innych drzew, imitując w te sposób warunki lasu tropikalnego. Drzewko zaczyna owocować po około 3 latach od zasadzenia i zebrać można z niego do 2
surowiec gotowy do produkcji<br>Wiadomo, że kakao to proszek, który wsypujemy do kubka i zalewamy mlekiem. Wiemy tez, że używa się go do produkcji wyrobów cukierniczych. Kakao jest także nazwą botaniczna, odnoszącą się do drzewa, jego owoców i ziaren. To jego istnieniu zawdzięczamy rozkosze naszego podniebienia.<br>Wrażliwe drzewko<br>Uprawa ziarna kakaowego wymaga szczególnych warunków. Wrażliwe drzewko &lt;foreign&gt;Theobroma cacao&lt;/&gt; najlepiej czuje się w temperaturze około 24oC. Wymaga osłony od słońca, dlatego tez sadzi się je w cieniu innych drzew, imitując w te sposób warunki lasu tropikalnego. Drzewko zaczyna owocować po około 3 latach od zasadzenia i zebrać można z niego do 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego