3 godziny w chłodne miejsce. Posmarować reszta kremu, posypać cukrem i ozdobić skórką pomarańczową.<br>Piernik z orzechami<br><gap><br>Ciasto<br>3 szklanki maki (pól na pół pszennej i razowe), 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, szklanka miodu, 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich i laskowych, 3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, kieliszek rumu, łyżeczka zmielonych przypraw (gałka muszkatołowa, imbir, cynamon, goździki), łyżeczka oleju i mąki do formy<br> Do dekoracji<br>1/2 kostki masła, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mielonych orzechów, obrane orzechy włoskie i laskowe<br>Orzechy oprószyć mąką. Jajka zmiksować z mlekiem, olejem i stopionym miodem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem