Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
posiekanymi pistacjami. Przybrać czekoladowymi ozdobami.
Klasyczny czekoladowy

150 g mąki, 250 g cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu
Krem
100 g czekolady, 200 g masła, 50 g cukru, 2 kieliszki likieru jajecznego
Do nasączenia
szklanka mocnego naparu herbaty, 2 łyżki soku z cytryny, kieliszek araku
Do dekoracji
cukier puder, ruloniki z czekolady
Żółtka utrzeć z cukrem. Dosypać mąkę i czekoladę. Połączyć z pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch
posiekanymi pistacjami. Przybrać czekoladowymi ozdobami.<br>Klasyczny czekoladowy<br>&lt;gap&gt;<br>150 g mąki, 250 g cukru, 100 g masła, 4 łyżki czekolady w proszku, 6 jajek, kieliszek rumu<br>Krem<br>100 g czekolady, 200 g masła, 50 g cukru, 2 kieliszki likieru jajecznego<br>Do nasączenia<br>szklanka mocnego naparu herbaty, 2 łyżki soku z cytryny, kieliszek araku<br>Do dekoracji<br>cukier puder, ruloniki z czekolady<br>Żółtka utrzeć z cukrem. Dosypać mąkę i czekoladę. Połączyć z pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego