Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
migdałów, 3 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej, 50 g różnych owoców kandyzowanych, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki rumu, szczypta soli, masło i tarta bułka do formy
Rodzynki umyć, namoczyć w rumie. Migdały sparzyć, obrać, razem z owocami kandyzowanymi drobno posiekać.
Masło utrzeć z cukrem na pienistą masę, dodając kolejno po jednym żółtku. Połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, a na końcu z pianą ubitą z białek.
Bakalie obsypać mąką i razem z rumem wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC.
Łaciaty placek

300
migdałów, 3 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej, 50 g różnych owoców kandyzowanych, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki rumu, szczypta soli, masło i tarta bułka do formy<br>Rodzynki umyć, namoczyć w rumie. Migdały sparzyć, obrać, razem z owocami kandyzowanymi drobno posiekać.<br>Masło utrzeć z cukrem na pienistą masę, dodając kolejno po jednym żółtku. Połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, a na końcu z pianą ubitą z białek.<br>Bakalie obsypać mąką i razem z rumem wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC.<br>Łaciaty placek<br>&lt;gap&gt;<br>300
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego