i oryginalnej)</>": szpinak, ser ricotta, orzechy laskowe, boczek, ananas, oliwa, ocet estragonowy, musztarda. Podniecające, nieprawdaż? Zaś zapewnienia o świeżości i oryginalności brzmią jak reklama wybielacza albo gumy do żucia.<br><br><au>Tadeusz Pióro</><br><br><br><br>Cena książki (325 stron, miękka oprawa, liczne, banalne ilustracje) <br>- 52 złote.</><br><br><div type="art" sub="culture" sex="m"><page nr=30><br><tit>Szatnia</><br><au>Podsiadło</><br><tit>Zjeść własne serce</><br><br><intro>Polaczkowie. <orig>Strasznieście</> obrażeni komiksem <name type="person">Żyda Spiegelmana</>, w którym nację naszą przyrównał do świńskiego rodzaju, tak? </><br>A przecież, po pierwsze, pokrewieństwo Polaków i świń jest coraz bliższe, po drugie, nie ma się czego wstydzić. Już w 1990 roku prof. Religa przeprowadził pierwszą w świecie operację przeszczepienia człowiekowi świńskiego serca, przez kilkadziesiąt godzin była to nawet