Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.
Ułóż na półmisku kilka plasterków cytryny. Roladki doskonale smakują z sosem chrzanowym.
RADA: jeśli chcesz, możesz roladki rybne opanierować w bułce tartej i usmażyć na małym ogniu, aż nabiorą złocistego koloru.

DRUGIE DANIA
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM

Makaron, najlepiej krajankę, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.
Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na dużej patelni). Po kilku minutach dodaj
liśćmi sałaty i posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem.<br>Ułóż na półmisku kilka plasterków cytryny. Roladki doskonale smakują z sosem chrzanowym.<br>RADA: jeśli chcesz, możesz roladki rybne opanierować w bułce tartej i usmażyć na małym ogniu, aż nabiorą złocistego koloru.<br>&lt;gap&gt;<br>DRUGIE DANIA<br>ZAPIEKANKA Z MIĘSEM<br>&lt;gap&gt;<br>Makaron, najlepiej krajankę, ugotuj w lekko osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.<br>Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na dużej patelni). Po kilku minutach dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego