Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wiśniami truskawkami albo malinami. Zimą świeże owoce zastępujemy konfiturą. Apetyczny wygląd babeczek podkreśli bita śmietana i galaretka.

400 g gotowego kruchego ciasta
4 łyżki dżemu morelowego
100 g truskawek
100 g malin
200 g czarnych i czerwonych porzeczek
1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez 15 minut. Wyjąć je z piekarnika, wsypać fasolę, odwinąć z papieru i znowu włożyć babeczki do piekarnika na 5 minut. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z
wiśniami truskawkami albo malinami. Zimą świeże owoce zastępujemy konfiturą. Apetyczny wygląd babeczek podkreśli bita śmietana i galaretka.<br>&lt;gap&gt;<br>400 g gotowego kruchego ciasta<br>4 łyżki dżemu morelowego<br>100 g truskawek<br>100 g malin<br>200 g czarnych i czerwonych porzeczek<br>1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Ciasto rozwałkować cieniutko i wykroić z niego krążki. Wylepić nimi foremki. Przykryć ciasteczka pergaminem i napełnić je suchymi ziarnami fasoli, by ciasto nie wybrzuszyło się. Piec przez 15 minut. Wyjąć je z piekarnika, wsypać fasolę, odwinąć z papieru i znowu włożyć babeczki do piekarnika na 5 minut. Upieczone ciastka wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego