Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
aż sos nieco odparuje. Dodać pomidory i dusić jeszcze 40 min na wolnym ogniu. Przyprawić ragout solą, pieprzem i gałką.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty lasagne krotko obgotować w dużej ilości wody.
Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami mozzarelli i parmezanem. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty makaronowe polane beszmelem, posypane parmezanem i wiórkami masła. Zapiekać około 30 min w temperaturze
aż sos nieco odparuje. Dodać pomidory i dusić jeszcze 40 min na wolnym ogniu. Przyprawić ragout solą, pieprzem i gałką. <br>Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; krotko obgotować w dużej ilości wody.<br>Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami &lt;name type="prod"&gt;mozzarelli&lt;/&gt; i &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty makaronowe polane beszmelem, posypane &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt; i wiórkami masła. Zapiekać około 30 min w temperaturze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego