Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.
Sos pomidorowy:
Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól
Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać posiekaną bazylię, cukier i sól.
Sos beszmelowy przyrządzić tak jak w przepisie na lasagne po bolońsku. Płaty makaronu ugotować w dużej ilości osolonej wody, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na czystych, wilgotnych ściereczkach.
Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. Mozzarellę
półtorej szklanki mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól.<br>Sos pomidorowy:<br>Pól litra pomidorów w zalewie, posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 10 listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól<br>Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać posiekaną bazylię, cukier i sól.<br>Sos beszmelowy przyrządzić tak jak w przepisie na &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; po bolońsku. Płaty makaronu ugotować w dużej ilości osolonej wody, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na czystych, wilgotnych ściereczkach.<br>Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. &lt;name type="prod"&gt;Mozzarellę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego