Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
i jabłka wyjąć. Sos przecedzić. Połączyć z musem jabłkowym. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Gęś ułożyć na półmisku. Polać sosem. Jabłka napełnić żur winami i ułoży obok.
Kaczka pieczona z jabłkami nadziewanymi wątróbką

tuszka kaczki (ok. 1,20 kg), 4 jabłka,, 8 ziemniaków, wątróbka kacza lub 150 g kurzej, czerstwa kajzerka, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki natki, olej, 2 łyżki masła, sól, majeranek, cukier
Tuszkę umyć, osuszyć, natrzeć solą i majerankiem wewnątrz i zewnątrz, odstawić. Przyrządzić nadzienie. Wątróbkę umyć, usunąć żyłki, drobno posiekać. Bułkę namoczyć w letnim mleku, odcisnąć. Masło utrzeć, dodać bułkę, wątróbkę i natkę
i jabłka wyjąć. Sos przecedzić. Połączyć z musem jabłkowym. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.<br>Gęś ułożyć na półmisku. Polać sosem. Jabłka napełnić żur winami i ułoży obok.<br>Kaczka pieczona z jabłkami nadziewanymi wątróbką<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka kaczki (ok. 1,20 kg), 4 jabłka,, 8 ziemniaków, wątróbka kacza lub 150 g kurzej, czerstwa kajzerka, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki natki, olej, 2 łyżki masła, sól, majeranek, cukier<br>Tuszkę umyć, osuszyć, natrzeć solą i majerankiem wewnątrz i zewnątrz, odstawić. Przyrządzić nadzienie. Wątróbkę umyć, usunąć żyłki, drobno posiekać. Bułkę namoczyć w letnim mleku, odcisnąć. Masło utrzeć, dodać bułkę, wątróbkę i natkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego