talerzach, polać sosem i podawać. <gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">ZIOŁOPEX</> apetita<br>PAPRYKA ostra mielona<br>przepis na udany dzień!<br><gap><br>Papryka jest przyprawą niezastąpioną przy przyrządzaniu wielu tradycyjnych potraw, jak np. węgierskiego gulaszu, wielu innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.<br><gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br><br><tit>Sałatka z kapusty</><br><gap><br>Kapustę - jeśli jest zbyt kwaśna - opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem, marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, rodzynki opłukać, namoczyć w ciepłej wodzie, dokładnie osączyć n sicie, posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią i osączonymi rodzynkami, sałatkę przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem, polać drobno posiekaną natką pietruszki