Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Warszawy
Nr: 20.11
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
pieczenia jej w piekarniku. Zyskamy natomiast sporo na czasie, włączając równocześnie grill i mikrofale. Nowsze modele kuchenek wyposażone są w termoobieg. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale. Z kolei kuchenki o pojemności powyżej 20 l wyposażone są w tzw. gorący talerz (crisp, panacrunch). Jest to naczynie wykonane z szybko nagrzewającego się materiału, które należy postawić na talerzu obrotowym. Znajdujące się na nim produkty opiekane są od spodu
pieczenia jej w piekarniku. Zyskamy natomiast sporo na czasie, włączając równocześnie grill i mikrofale. Nowsze modele kuchenek wyposażone są w <orig>termoobieg</>. Po włączeniu tej funkcji do kuchenki wtłaczane jest ciepłe powietrze, podgrzane do temperatury od 50 do 200 st. C. Przygotowywane w ten sposób danie szybciej się ogrzewa i jest lekko przypieczone. Cały proces będzie trwał krócej, gdy dodatkowo włączymy mikrofale. Z kolei kuchenki o pojemności powyżej 20 l wyposażone są w tzw. gorący talerz (<foreign>crisp</>, <foreign>panacrunch</>). Jest to naczynie wykonane z szybko nagrzewającego się materiału, które należy postawić na talerzu obrotowym. Znajdujące się na nim produkty opiekane są od spodu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego