Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kieliszka czerwonego wina wytrawnego
300 g małych cebulek, 4 marchwie
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
60 g cukru, sól, pieprz
Cebulę posiekać, 2 marchewki obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać w rondlu 4 łyżki oliwy, dodać cebulki i marchew, a następnie przesmażyć, po czym dolać wino i odparować.
Dodać mięso, lekko je zrumienić, a następnie dolać tyle wody, aby je przykryła.
Włożyć bouquet garni, dodać sól, pieprz i dusić na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin do miękkości.
Małe cebulki włożyć do rondla z 4 łyżkami oliwy, cukrem, solą i pieprzem.
Zalać wodą tak, aby przykryła cebulki.
Gotować
kieliszka czerwonego wina wytrawnego<br>300 g małych cebulek, 4 marchwie<br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>60 g cukru, sól, pieprz<br>Cebulę posiekać, 2 marchewki obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać w rondlu 4 łyżki oliwy, dodać cebulki i marchew, a następnie przesmażyć, po czym dolać wino i odparować.<br>Dodać mięso, lekko je zrumienić, a następnie dolać tyle wody, aby je przykryła.<br>Włożyć &lt;foreign&gt;bouquet garni&lt;/&gt;, dodać sól, pieprz i dusić na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin do miękkości.<br>Małe cebulki włożyć do rondla z 4 łyżkami oliwy, cukrem, solą i pieprzem.<br>Zalać wodą tak, aby przykryła cebulki.<br>Gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego