Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
małym ogniu około 5 minut.
Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki.
Soczewicę i ziemniaki zlej 1,5-2 litrami wody i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, przełóż do garnka podduszone warzywa, dopraw sól i pieprzem do smaku. Gotuj, aż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.
Parówki pokrój w niewielkie kawałki, lekko podsmaż je na oleju i 5 minut przed końcem gotowania włóż do zupy.
Wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody przecier pomidorowy i dodaj go do zupy na krótko przed końcem gotowania. Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną zieleniną.
RADA: soczewicę najlepiej gotować w nieosolonej wodzie, pod przykryciem. Woda powinna wrzeć
małym ogniu około 5 minut.<br>Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki.<br>Soczewicę i ziemniaki zlej 1,5-2 litrami wody i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, przełóż do garnka podduszone warzywa, dopraw sól i pieprzem do smaku. Gotuj, aż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.<br>Parówki pokrój w niewielkie kawałki, lekko podsmaż je na oleju i 5 minut przed końcem gotowania włóż do zupy.<br>Wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody przecier pomidorowy i dodaj go do zupy na krótko przed końcem gotowania. Przed podaniem posyp zupę drobno posiekaną zieleniną.<br>RADA: soczewicę najlepiej gotować w nieosolonej wodzie, pod przykryciem. Woda powinna wrzeć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego