Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
kwiatowych oraz listkach. Tak samo pokryć białkiem listki melisy. Kwiaty i listki posypać cukrem pudrem i pozostawić do wyschnięcia. Przygotować lukier: białka utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę.
Tort polukrować i przybrać kandyzowanymi kwiatami oraz listkami melisy.
Lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką
po 25 dag lodów cytrynowych i pomarańczowych, 10 łyżek wódki; do przybrania: melisa lub mięta
Lody nałożyć na talerzyki lub do pucharków, polać wódką i przybrać listkami melisy lub mięty.

Na domowe wesele proponuję następujące wina:

* Jako aperitif Codorniu Clasico Vintage Brut. Cava - wino musujące, produkowane metodą "Champanoise" z Katalonii (Hiszpania), cena 50 zł
kwiatowych oraz listkach. Tak samo pokryć białkiem listki melisy. Kwiaty i listki posypać cukrem pudrem i pozostawić do wyschnięcia. Przygotować lukier: białka utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę.<br>Tort polukrować i przybrać kandyzowanymi kwiatami oraz listkami melisy.<br>Lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką<br>po 25 dag lodów cytrynowych i pomarańczowych, 10 łyżek wódki; do przybrania: melisa lub mięta<br>Lody nałożyć na talerzyki lub do pucharków, polać wódką i przybrać listkami melisy lub mięty.<br><br>&lt;tit&gt;Na domowe wesele proponuję następujące wina:&lt;/&gt;<br><br>* Jako aperitif Codorniu Clasico Vintage Brut. Cava - wino musujące, produkowane metodą "Champanoise" z Katalonii (Hiszpania), cena 50 zł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego