Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w kostkę, pomidora w plasterki.
Ogórki najpierw przekrój wzdłuż na pół, potem jeszcze raz na pół i dopiero wtedy pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Liście sałaty lub kapusty pekińskiej dokładnie umyj pod bieżącą wodą i starannie osącz na papierowym ręczniku lub odwiruj w suszarce do sałaty.
Wyłóż liśćmi pucharki do lodów lub małe szklane miseczki. Następnie kolejno wkładaj do pucharków: plasterki ogórków, paseczki łososia, pokrojone w kostkę jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) i pomarańcze, dodaj 2-3 łyżki majonezu, możesz ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie przemieszaj.
Ponacinaj plasterki pomidorów i po jednym wciśnij na brzeg każdego pucharka lub
w kostkę, pomidora w plasterki.<br>Ogórki najpierw przekrój wzdłuż na pół, potem jeszcze raz na pół i dopiero wtedy pokrój w niezbyt cienkie plasterki.<br>Liście sałaty lub kapusty pekińskiej dokładnie umyj pod bieżącą wodą i starannie osącz na papierowym ręczniku lub odwiruj w suszarce do sałaty. <br>Wyłóż liśćmi pucharki do lodów lub małe szklane miseczki. Następnie kolejno wkładaj do pucharków: plasterki ogórków, paseczki łososia, pokrojone w kostkę jabłka (najlepiej odmian słodko-kwaśnych) i pomarańcze, dodaj 2-3 łyżki majonezu, możesz ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie przemieszaj.<br>Ponacinaj plasterki pomidorów i po jednym wciśnij na brzeg każdego pucharka lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego