Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
cukier dodać do ugotowanej marchwi. Miksować tak długo, aż cukier się rozpuści. Masę marchwiową gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje większość płynu, a masa zgęstnieje. Do musu marchewkowego dodać zmielone migdały i sok wyciśnięty z cytryny. Jeszcze raz zagotować, a następnie ostudzić i schłodzić w lodówce. Chałwę marchewkową przełożyć do 6 miseczek i przybrać plasterkami kiwi.
Smakowite propozycje wielkanocnego obiadu przygotowała znana już z naszych łamów EWA GMITER-ROGALSKA, która od kilkunastu lat obywa się w swojej kuchni bez mięsa
cukier dodać do ugotowanej marchwi. Miksować tak długo, aż cukier się rozpuści. Masę marchwiową gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje większość płynu, a masa zgęstnieje. Do musu marchewkowego dodać zmielone migdały i sok wyciśnięty z cytryny. Jeszcze raz zagotować, a następnie ostudzić i schłodzić w lodówce. Chałwę marchewkową przełożyć do 6 miseczek i przybrać plasterkami kiwi.<br>Smakowite propozycje wielkanocnego obiadu przygotowała znana już z naszych łamów EWA GMITER-ROGALSKA, która od kilkunastu lat obywa się w swojej kuchni bez mięsa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego