Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn.
Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.
Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.
Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).

Lasagne verdi
na patelni oliwie podsmaży posiekaną cebulę, czosnek i rozmaryn. <br>Wszystko przełożyć do rondla i dusić na małym ogniu około godziny, podlewając bulionem.<br>Lekko ostudzone mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać roztopione masło, jajko, pokrojona bazylię, pieprz i sól, starannie wyrobić dłonią.<br>Cannelloni obgotować w dużej ilości posolonej wody, delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na opłukanych talerzach. Szprycą lub malutką łyżeczką napełnić rurki farszem i ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, starannie przykryć beszamelem, (przepis - patrz na str. 60) pokropić sosem pomidorowym, posypać parmezanem. Zapiekać 30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z sosem pomidorowym (przepis - patrz na str 40).<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lasagne&lt;/&gt; verdi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego