Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
kwadratu położyć łyżeczkę farszu, składać po przekątnej i zlepiać boki trójkąta.
Dwa rogi powstałego trójkąta połączyć i mocno zacisnąć wokół palca. Gotowe uszka układać na posypanej mąką stolnicy.
W dużym rondlu zagotować wodę z solą. Partiami wkładać do niej uszka. Gdy wypłyną, zmniejszyć ogień i gotować ok. 3 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.
Makowa

szklanka maku, litr mleka, 100 g migdałów, kilka goździków, szczypta mielonego imbiru, cukier, sól
Mak wypłukać kilkakrotnie, zalać letnią przegotowaną wodą, odstawić na 2 godziny. Dokładnie odcedzić, zemleć w maszynce z drobnym sitkiem. Migdały sparzyć, obrać, również zemleć. Mleko zagotować z przyprawami. Połączyć z makiem i migdałami, gotować 10
kwadratu położyć łyżeczkę farszu, składać po przekątnej i zlepiać boki trójkąta.<br>Dwa rogi powstałego trójkąta połączyć i mocno zacisnąć wokół palca. Gotowe uszka układać na posypanej mąką stolnicy.<br>W dużym rondlu zagotować wodę z solą. Partiami wkładać do niej uszka. Gdy wypłyną, zmniejszyć ogień i gotować ok. 3 minut. Wyjmować łyżką cedzakową.<br>Makowa<br>&lt;gap&gt;<br>szklanka maku, litr mleka, 100 g migdałów, kilka goździków, szczypta mielonego imbiru, cukier, sól<br>Mak wypłukać kilkakrotnie, zalać letnią przegotowaną wodą, odstawić na 2 godziny. Dokładnie odcedzić, zemleć w maszynce z drobnym sitkiem. Migdały sparzyć, obrać, również zemleć. Mleko zagotować z przyprawami. Połączyć z makiem i migdałami, gotować 10
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego