Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Wrocławska
Nr: 12.06
Miejsce wydania: Wrocław
Rok: 1999
we wrocławskim PIH-u, że jego śmietana jest w pełni naturalna, ale klienci nie chcą jej kupować. Wolą bowiem taką, w której łyżka będzie prosto stała. To kojarzy im się z dobrym wiejskim wyrobem. Do wyprodukowania takiej śmietana trzeba jednak używać sztucznych zagęszczaczy. Dwa lata temu Mieczysław Bekieszczuk, właściciel niewielkiej masarni podjął próbę wyprodukowania szynki bez dodawania fosforanów. Szyneczka była przewiązana sznurkiem, trochę mniej różowa i kształtna niż ta z dodatkami chemicznymi. Jeden z klientów rozczarował się tradycyjną, mniej soczystą szynką i... rzucił ją na ladę. - Klienci wolą, aby szynka miała idealny wygląd i absolutnie się nie kruszyła - dodaje pan Mieczysław
we wrocławskim PIH-u, że jego śmietana jest w pełni naturalna, ale klienci nie chcą jej kupować. Wolą bowiem taką, w której łyżka będzie prosto stała. To kojarzy im się z dobrym wiejskim wyrobem. Do wyprodukowania takiej śmietana trzeba jednak używać sztucznych zagęszczaczy. Dwa lata temu Mieczysław Bekieszczuk, właściciel niewielkiej masarni podjął próbę wyprodukowania szynki bez dodawania fosforanów. Szyneczka była przewiązana sznurkiem, trochę mniej różowa i kształtna niż ta z dodatkami chemicznymi. Jeden z klientów rozczarował się tradycyjną, mniej soczystą szynką i... rzucił ją na ladę. - Klienci wolą, aby szynka miała idealny wygląd i absolutnie się nie kruszyła - dodaje pan Mieczysław
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego