Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu zbierając tworzącą się na powierzchni pianę i tłuszcz.
Oczyść marchewkę, pietruszkę, obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości masła na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i wrzuć go do bulionu. Gotuj, aż będzie miękki. Następnie włóż do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu i listki laurowe. Obierz ze skórki ogórki kiszone (powinny być dość duże) i zetrzyj je na grubiej tarce lub pokrój w drobna kosteczkę. Włóż do zupy.
Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli wlejesz do niej trochę zalewy z kiszonych ogórków.
Gotuj
pokrojone w niewielkie kawałki podroby drobiowe. Gotuj około godziny, od czasu do czasu zbierając tworzącą się na powierzchni pianę i tłuszcz.<br>Oczyść marchewkę, pietruszkę, obierz cebulę, drobno posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości masła na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i wrzuć go do bulionu. Gotuj, aż będzie miękki. Następnie włóż do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu i listki laurowe. Obierz ze skórki ogórki kiszone (powinny być dość duże) i zetrzyj je na grubiej tarce lub pokrój w drobna kosteczkę. Włóż do zupy.<br>Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli wlejesz do niej trochę zalewy z kiszonych ogórków. <br>Gotuj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego