Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i wykorzystać je potem do różnych potraw. Z serc, żołądków i szyj przyrządza się bulion, natomiast z wątróbki - pyszny pasztet.
1. Szyja - można ja wykorzystać do bulionu lub upiec z kurczakiem. Przyrumieniona, poprawi smak sosu do pieczeni.
2. Żołądek - zawiera witaminę B. Doskonały jako dodatek do gulaszu.
3. Serce - ma mnóstwo witaminy B i białka. Wzbogaci smak zupy.
4. Wątróbka - źródło witaminy B, żelaza, białka i jodu. Można ją udusić lub usmażyć.
SOS Z PODROBOW

SKŁADNIKI
0,5 l bulionu i podroby
1 pokrojona w krążki cebula
1 pęczek pietruszki
1 marchew i 1 seler naciowy
15 g masła
1 łyżeczka
i wykorzystać je potem do różnych potraw. Z serc, żołądków i szyj przyrządza się bulion, natomiast z wątróbki - pyszny pasztet.<br>1. Szyja - można ja wykorzystać do bulionu lub upiec z kurczakiem. Przyrumieniona, poprawi smak sosu do pieczeni.<br>2. Żołądek - zawiera witaminę B. Doskonały jako dodatek do gulaszu.<br>3. Serce - ma mnóstwo witaminy B i białka. Wzbogaci smak zupy.<br>4. Wątróbka - źródło witaminy B, żelaza, białka i jodu. Można ją udusić lub usmażyć.<br>SOS Z PODROBOW<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>0,5 l bulionu i podroby<br>1 pokrojona w krążki cebula<br>1 pęczek pietruszki<br>1 marchew i 1 seler naciowy<br>15 g masła<br>1 łyżeczka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego