Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
postaci suchej należności żywnościowej należy traktować jako formę przejściową. Można je stosować nie dłużej niż trzy dni.
W celu umożliwienia podgrzania konserw wchodzących w skład suchej należności żywnościowej żołnierzy wyposaża się w kuchenki indywidualne. Napój przyrządza sobie żołnierz sam z otrzymanej kawy konserwowej.
W warunkach bojowych uniemożliwiających wydanie posiłków żołnierze mogą spożywać suchą należność żywnościową traktowaną jako rację rezerwową.
Specyfiką organizacji żywienia w obronie jest to, że stosuje się mieszany sposób żywienia żołnierzy, z przewagą posiłków gotowanych. Dotyczy to zwłaszcza jednostek pierwszorzutowych i będących w bezpośredniej styczności z przeciwnikiem. Jeżeli przyrządzenie posiłków gotowanych nie jest możliwe, wówczas wydaje się suche należności
postaci suchej należności żywnościowej należy traktować jako formę przejściową. Można je stosować nie dłużej niż trzy dni.<br>W celu umożliwienia podgrzania konserw wchodzących w skład suchej należności żywnościowej żołnierzy wyposaża się w kuchenki indywidualne. Napój przyrządza sobie żołnierz sam z otrzymanej kawy konserwowej. <br>W warunkach bojowych uniemożliwiających wydanie posiłków żołnierze mogą spożywać suchą należność żywnościową traktowaną jako rację rezerwową. <br>Specyfiką organizacji żywienia w obronie jest to, że stosuje się mieszany sposób żywienia żołnierzy, z przewagą posiłków gotowanych. Dotyczy to zwłaszcza jednostek pierwszorzutowych i będących w bezpośredniej styczności z przeciwnikiem. Jeżeli przyrządzenie posiłków gotowanych nie jest możliwe, wówczas wydaje się suche należności
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego