niekoniecznie), 1 szklanka płatków owsianych, 4 łyżki mieszanki rozgniecionych orzechów i migdałów, pół szklanki mąki, 3 łyżki śmietany, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki cukru, nieco ponad pół kostki masła, trochę wiórków kokosowych do smaku (Wig. Upodobania), kilka kulek lodów waniliowych lub schłodzonej bitej śmietany albo gęstego jogurtu.<br>Przygotowanie<br>* Najpierw przygotuj mus jabłkowo gruszkowy<br>* Umyj owoce i obierz je ze skórki.<br>* Pokrój w dość drobną kostkę i duś na małym ogniu.<br>* Dodaj goździki.<br>* Kiedy owoce zaczną puszczać sok i będą już miękkie, dodaj cukier żelujący i cynamon,<br>* Dokładnie wymieszaj.<br>* Duś jeszcze przez kilka minut.<br>* Jeśli zaraz nie wykorzystasz całego musu, przełóż go