Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.
Bezowy z bitą śmietaną

4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól
Dekoracja
1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków migdałowych
Białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Wymieszać z mąka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować krążek. Suszyć 3 godz. w temperaturze 130oC. Na bezie rozłożyć bitą śmietanę. Polać syropem klonowym i posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Nasza rada
Tort można też polać miodem doprawionym imbirem i cynamonem.
Z wiśniami

Na ciasto
70 g mielonych migdałów, 50 g
oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.<br>Bezowy z bitą śmietaną<br>&lt;gap&gt;<br>4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól<br>Dekoracja<br>1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków migdałowych<br>Białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli. Wymieszać z mąka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować krążek. Suszyć 3 godz. w temperaturze 130oC. Na bezie rozłożyć bitą śmietanę. Polać syropem klonowym i posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.<br>Nasza rada<br>Tort można też polać miodem doprawionym imbirem i cynamonem.<br>Z wiśniami<br>&lt;gap&gt;<br>Na ciasto<br>70 g mielonych migdałów, 50 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego