Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zieloną sałatą i cząstkami pomidorów.
RADA: resztki pieczonego schabu możesz wykorzystać na przykład do przygotowania zapiekanki z ziemniaków albo makaronu.
DOBRE RADY
MIĘSO
POLĘDWICA KSIĄŻĘCA

Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej w brytfannie olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Kostkę bulionową rozpuść w niewielkiej ilości wody, podlej wołowinę i dodaj masło. Polędwicę duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 50 minut. Z każdym razem gdy sos odpruje, dolewaj wody.
Gdy polędwica będzie już miękka
zieloną sałatą i cząstkami pomidorów.<br>RADA: resztki pieczonego schabu możesz wykorzystać na przykład do przygotowania zapiekanki z ziemniaków albo makaronu.<br>DOBRE RADY<br>MIĘSO<br>POLĘDWICA KSIĄŻĘCA<br>&lt;gap&gt;<br>Polędwicę dobrze oczyść, umyj i osusz. Czosnek oczyść, potem zmiażdż go w prasce. Mięso dokładnie natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem oraz bazylią. Wstaw je do lodówki na co najmniej 3 godziny.<br>Rozgrzej w brytfannie olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Kostkę bulionową rozpuść w niewielkiej ilości wody, podlej wołowinę i dodaj masło. Polędwicę duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 50 minut. Z każdym razem gdy sos odpruje, dolewaj wody.<br>Gdy polędwica będzie już miękka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego