Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat i dokładnie wypłukać; sitko dobrze jest umyć ostrą szczotką, a dziurki przeczyścić zapałką. Rozkręconą maszynkę zostawić do wyschnięcia.
Proporcje produktów potrzebnych do kotletów dla 4 osób. Nawet jeśli przygotowujecie kotlety tylko dla dwóch osób dobrze jest zrobić ich więcej; są smaczne także na zimno do chleba na kolację, czy do kanapek na drugie śniadanie, włożone między dwa kawałki sałaty.
Składniki: 1/2 kg mięsa (pół na pół wołowe z wieprzowym lub cielęcina), 1 całe jajko, 1 mała namoczona bułka, 1 nieduża cebula (do wołowiny) lub łyżka usiekanej zielonej pietruszki (do cielęciny), płaska łyżeczka soli
ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat i dokładnie wypłukać; sitko dobrze jest umyć ostrą szczotką, a dziurki przeczyścić zapałką. Rozkręconą maszynkę zostawić do wyschnięcia.<br>Proporcje produktów potrzebnych do kotletów dla 4 osób. Nawet jeśli przygotowujecie kotlety tylko dla dwóch osób dobrze jest zrobić ich więcej; są smaczne także na zimno do chleba na kolację, czy do kanapek na drugie śniadanie, włożone między dwa kawałki sałaty.<br>Składniki: 1/2 kg mięsa (pół na pół wołowe z wieprzowym lub cielęcina), 1 całe jajko, 1 mała namoczona bułka, 1 nieduża cebula (do wołowiny) lub łyżka usiekanej zielonej pietruszki (do cielęciny), płaska łyżeczka soli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego