Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
gotowanych i suchych należności żywnościowych (sposób mieszany);
4) gotowych posiłków w puszkach (do podgrzania w kuchenkach indywidualnych na paliwo stałe).
Gotowane posiłki przyrządza się w punkcie żywnościowym. W zależności od sytuacji wydaje się je żołnierzom dwa-trzy razy dziennie. Suche należności żywnościowe umożliwiają spożycie trzech posiłków w ciągu dnia zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu. Żywienie sposobem mieszanym, polega na wydaniu dwóch posiłków gotowanych i jednego w postaci suchej lub odwrotnie. Natomiast gotowe posiłki w puszkach otrzymują małe grupy lub żołnierze wykonujący samodzielnie zadania poza swoim pododdziałem.
Żywienie w postaci wszystkich posiłków gotowanych stosuje się w czasie przebywania wojsk w rejonie
gotowanych i suchych należności żywnościowych (sposób mieszany); <br>4) gotowych posiłków w puszkach (do podgrzania w kuchenkach indywidualnych na paliwo stałe). <br>Gotowane posiłki przyrządza się w punkcie żywnościowym. W zależności od sytuacji wydaje się je żołnierzom dwa-trzy razy dziennie. Suche należności żywnościowe umożliwiają spożycie trzech posiłków w ciągu dnia zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu. Żywienie sposobem mieszanym, polega na wydaniu dwóch posiłków gotowanych i jednego w postaci suchej lub odwrotnie. Natomiast gotowe posiłki w puszkach otrzymują małe grupy lub żołnierze wykonujący samodzielnie zadania poza swoim pododdziałem. <br>Żywienie w postaci wszystkich posiłków gotowanych stosuje się w czasie przebywania wojsk w rejonie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego