Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1,5 godziny, co jakiś czas skrapiając ją wodą orz sosem tworzącym się w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnik boczek wystudź, po czym delikatnie zdejmij z niego nitkę.
Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.
RADA: rolada dobrze smakuje na zimno, jednak można ja podać także podgrzaną, np. w naczyniu żaroodpornym, ze świeżym pieczywem.
DOBRE RADY
DESER
TORT KRÓLEWSKI

Żółtka utrzyj z 200 g cukru i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g
1,5 godziny, co jakiś czas skrapiając ją wodą orz sosem tworzącym się w trakcie pieczenia. Po wyjęciu z piekarnik boczek wystudź, po czym delikatnie zdejmij z niego nitkę.<br>Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.<br>RADA: rolada dobrze smakuje na zimno, jednak można ja podać także podgrzaną, np. w naczyniu żaroodpornym, ze świeżym pieczywem.<br>DOBRE RADY<br>DESER<br>TORT KRÓLEWSKI<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzyj z 200 g cukru i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego