Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
sos sojowy, doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wsypać żelatynę, wymieszać. Ostudzić i przecedzić.
Śledzie namoczyć, opłukać, osączyć. Zwinąć w ruloniki. W środek każdego włożyć kawałek szalotki, selera, połówkę śliwki i ozdobnie nadkrojone kawałki mięsa kraba. Udekorować koperkiem. Zlać galaretką, wstawić do lodówki. Podawać po zastygnięciu.
Pstrąg gotowany podawany na zimno

1,5 kg pstrąga, szklanka jasnego piwa, marchewka, pietruszka, cebula, 2 listki laurowe, po 4 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, 2 łyżek octu winnego, 4 ząbki czosnku, 3 żółtka na twardo, 2 łyżki oleju, pól łyżki gęstej słodkiej śmietanki, łyżka posiekanego koperku, 300 g pieczarek. Sól, cukier
Rybę umyć
sos sojowy, doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wsypać żelatynę, wymieszać. Ostudzić i przecedzić. <br>Śledzie namoczyć, opłukać, osączyć. Zwinąć w ruloniki. W środek każdego włożyć kawałek szalotki, selera, połówkę śliwki i ozdobnie nadkrojone kawałki mięsa kraba. Udekorować koperkiem. Zlać galaretką, wstawić do lodówki. Podawać po zastygnięciu.<br>Pstrąg gotowany podawany na zimno<br>&lt;gap&gt;<br>1,5 kg pstrąga, szklanka jasnego piwa, marchewka, pietruszka, cebula, 2 listki laurowe, po 4 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca, 2 łyżek octu winnego, 4 ząbki czosnku, 3 żółtka na twardo, 2 łyżki oleju, pól łyżki gęstej słodkiej śmietanki, łyżka posiekanego koperku, 300 g pieczarek. Sól, cukier<br>Rybę umyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego