będzie miękkie.<br>Przed podaniem pokrój pieczeń w poprzek w zgrabne plastry. Podawaj z gotowanymi jarzynami lub dowolną surówką i ziemniakami z wody.<br>Przecedź sos, który wytworzył się podczas pieczenia mięsa, dodaj kilka łyżek gęstej śmietany i drobno posiekaną zieleninę. Wymieszaj, zagotuj i podawaj oddzielnie w sosjerce.<br>RADA: do przygotowania pieczeni najbardziej odpowiednie jest chude mięso z udźca lub łopatka cielęca bez kości.<br>DRÓB<br><name type="prod">KURCZAK W SOSIE</><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 65 min 356 kcal<br>800 g Filetów z kurczaka,<br>1 l wody,<br>sól,<br>pieprz,<br>korzeń pietruszki,<br>korzeń selera,<br>200 g orzechów włoskich,<br>2 cebule,<br>3 ząbki czosnku,<br>3 łyżki stołowe soku