Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnik.
Szef kuchni radzi
Aby nie polewać kurczaka podczas pieczenia, przykryj go lnianą ściereczką, namoczoną w roztopionym tłuszczu. Kompres będzie nasączał mięso, a piekarnik pozostanie czysty.
CZAS PIECZENIA
200oC

Małe kurczaki
(1 - 1,5 kg) 1 godz.
średnie kurczaki
(1,5 - 2 kg) 1,5 godz.
duże kurczaki
(2 - 2,5 kg) 2 - 2,5 godz.
SOS DO PIECZENI
Upieczonego kurczaka przełożyć do innego naczynia i przykryć. Tłuszcz zmieszać z 1
solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnik.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby nie polewać kurczaka podczas pieczenia, przykryj go lnianą ściereczką, namoczoną w roztopionym tłuszczu. Kompres będzie nasączał mięso, a piekarnik pozostanie czysty.<br>CZAS PIECZENIA<br>200oC<br><br>Małe kurczaki <br>(1 - 1,5 kg) 1 godz.<br>średnie kurczaki<br>(1,5 - 2 kg) 1,5 godz.<br>duże kurczaki<br>(2 - 2,5 kg) 2 - 2,5 godz.<br>SOS DO PIECZENI<br>Upieczonego kurczaka przełożyć do innego naczynia i przykryć. Tłuszcz zmieszać z 1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego