Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rozłożone wilgotne ściereczki. Na wszelki wypadek lepiej ugotować dwa, trzy płaty więcej, bo nawet zawodowym kucharzom zdarza się uszkodzić ciasto.
Najprostszą metodą wydaje się namaczanie płatów w zimnej wodzie. Wyjmujemy je, gdy tylko nieco zmiękną, i rozkładamy na ściereczkach. Do tak przygotowanych lasagne trzeba użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych.
Płaty makaronu na canelloni i rolady zawsze gotujemy, muszą bowiem być miękkie i elastyczne, żeby dało się zwinąć.
Jak jeść długi makaron?
Nabieramy na widelec kilka (3-4 w zależności od grubości) nitek makaronu.
Opieramy ząbki widelca o talerz lub wklęsłą stronę dużej łyżki trzymanej
rozłożone wilgotne ściereczki. Na wszelki wypadek lepiej ugotować dwa, trzy płaty więcej, bo nawet zawodowym kucharzom zdarza się uszkodzić ciasto.<br>Najprostszą metodą wydaje się namaczanie płatów w zimnej wodzie. Wyjmujemy je, gdy tylko nieco zmiękną, i rozkładamy na ściereczkach. Do tak przygotowanych lasagne trzeba użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych.<br>Płaty makaronu na canelloni i rolady zawsze gotujemy, muszą bowiem być miękkie i elastyczne, żeby dało się zwinąć.<br>Jak jeść długi makaron?<br>Nabieramy na widelec kilka (3-4 w zależności od grubości) nitek makaronu.<br>Opieramy ząbki widelca o talerz lub wklęsłą stronę dużej łyżki trzymanej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego