Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
które najpierw zagotowujemy, aby uwolnić zwarte w nich substancje czynne. Wlewamy do garnka wodę i na każde 0,5 l dodajemy 30 g mieszanki ziołowej. Nie używamy garnków aluminiowych, gdyż uwolnij substancje toksyczne. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Po ostygnięciu przecedzamy i odciskamy, by uzyskać jak najwięcej płynu.
Korzenie i nasiona roślin są bazą do przygotowania wywaru.
Nalewki to jedne z najprostszych i najskuteczniejszych sposobów leczenia.

NALEWKI
Zioła w postaci nalewek można przechowywać 2 lata. Konserwuje się je zwykle w alkoholu, który jednocześnie rozpuszcza większość zawartych w nich substancji czynnych. Nalewki sprzedawane w
które najpierw zagotowujemy, aby uwolnić zwarte w nich substancje czynne. Wlewamy do garnka wodę i na każde 0,5 l dodajemy 30 g mieszanki ziołowej. Nie używamy garnków aluminiowych, gdyż uwolnij substancje toksyczne. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez około 10 minut. Po ostygnięciu przecedzamy i odciskamy, by uzyskać jak najwięcej płynu.<br>Korzenie i nasiona roślin są bazą do przygotowania wywaru.<br>Nalewki to jedne z najprostszych i najskuteczniejszych sposobów leczenia.<br><br>&lt;tit&gt;NALEWKI&lt;/&gt;<br>Zioła w postaci nalewek można przechowywać 2 lata. Konserwuje się je zwykle w alkoholu, który jednocześnie rozpuszcza większość zawartych w nich substancji czynnych. Nalewki sprzedawane w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego