Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sałatki kilka drobno posiekanych listków świeżej mięty.
Dokładnie umyj ogórki, osącz na papierowym ręczniku i pokrój w plasterki razem ze skórką. Ułóż je na warstwie zieleniny.
Obficie polej sałatkę świeżo wyciśniętym sokiem z granatów i odstaw na 15 minut, by wszystkie warzywa dokładnie nasiąknęły sokiem. Do sałatki najodpowiedniejsze są granaty odmiany słodko-kwaśnej. Jeśli jednak sok jest bardzo kwaśny, możesz go odrobinę posłodzić.
Przed podaniem posyp sałatkę ziarenkami granatów i udekoruj gałązkami koperku.
RADA: jeśli chcesz, by sałatka miała bardziej zdecydowany, pikantny smak, zamiast świeżych ogórków możesz użyć kiszonych.
DOBRE RADY WYPIEKI
CIASTO Z OWOCAMI
Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min
sałatki kilka drobno posiekanych listków świeżej mięty.<br>Dokładnie umyj ogórki, osącz na papierowym ręczniku i pokrój w plasterki razem ze skórką. Ułóż je na warstwie zieleniny.<br>Obficie polej sałatkę świeżo wyciśniętym sokiem z granatów i odstaw na 15 minut, by wszystkie warzywa dokładnie nasiąknęły sokiem. Do sałatki najodpowiedniejsze są granaty odmiany słodko-kwaśnej. Jeśli jednak sok jest bardzo kwaśny, możesz go odrobinę posłodzić.<br>Przed podaniem posyp sałatkę ziarenkami granatów i udekoruj gałązkami koperku.<br>RADA: jeśli chcesz, by sałatka miała bardziej zdecydowany, pikantny smak, zamiast świeżych ogórków możesz użyć kiszonych.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; WYPIEKI<br>CIASTO Z OWOCAMI<br>Dla 10 osób Przygotowanie: 60 min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego