Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nadaje się na niedziele śniadanie.

ZAPIEKANY SUFLET Z SERA
Suflet ten przygotowuje się na bazie masy serowej do sufletu, a następnie zapiekać w śmietanie.

300 ml (nieco ponad szkl.) mleka
plasterek cebuli
szczypta gałki muszkatołowej
50 g masła
odrobina tłuszczu do posmarowania formy
50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki
odrobina musztardy
175 g startego żółtego sera (najbardziej odpowiedni gatunek cheddar)
4 żółtka
sól i pieprz do smaku
5 białek
350 ml słodkiej śmietany
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Mleko zagotować z cebulą i gałką muszkatołową, odcedzić. Posmarować masłem sześć filiżanek.
2 Masło stopić, a potem dodać do niego mąkę
nadaje się na niedziele śniadanie.<br>&lt;gap&gt;<br>ZAPIEKANY SUFLET Z SERA<br>Suflet ten przygotowuje się na bazie masy serowej do sufletu, a następnie zapiekać w śmietanie.<br>&lt;gap&gt;<br>300 ml (nieco ponad szkl.) mleka<br>plasterek cebuli<br>szczypta gałki muszkatołowej<br>50 g masła<br>odrobina tłuszczu do posmarowania formy <br>50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki<br>odrobina musztardy<br>175 g startego żółtego sera (najbardziej odpowiedni gatunek cheddar)<br>4 żółtka<br>sól i pieprz do smaku<br>5 białek<br>350 ml słodkiej śmietany<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Mleko zagotować z cebulą i gałką muszkatołową, odcedzić. Posmarować masłem sześć filiżanek.<br>2 Masło stopić, a potem dodać do niego mąkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego