wcześniej dokładnie wymieszaj ją z odrobiną mleka i dopiero wtedy wlej do gorącego bulionu.<br>NA GORĄCO<br><name type="prod">ZAPIEKANKA Z MIĘSEM</><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 357 kcal<br>120 g wołowiny,<br>100 g makaronu,<br>2 jajka,<br>10 g mleka,<br>1 cebula,<br>1 marchewka,<br>natka pietruszki,<br>15 g stopionego masła,<br>odrobina mąki,<br>odrobina bułki tartej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól, pieprz, listek laurowy,<br>Ugotuj makaron (najlepsze są łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.<br>Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce