1 szklanka mąki pszennej,<br>2 jajka,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>szczypta soli<br>Nadzienie:<br>100 g dowolnego dżemu, <br>50 g cukru,<br>owoce kandyzowane,<br>czekolada do dekoracji<br>Zgęszczone mleko przelej do głębokiego naczynia, wbij dwa jajka i ubij mikserem na jednolitą masę. Dodaj przesianą mąkę, sodę oczyszczoną (wcześniej wymieszaj ją z odrobina octu) i szczyptę soli. Jeszcze raz ubij mikserem na gładkie ciasto.<br>Natłuszczonym z obu stron papierem pergaminowym wyłóż płaską blachę do pieczenia i wyłóż na nią przygotowane ciasto. Wstaw blachę do dobrze nagrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyjęciu, dopóki ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj dżemem, możesz też wykorzystać