Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rok jedzenia wyłącznie makaronu krótkiego?
TC-B: Byłaby to gorsza wersja. Wole długi, i jeśli tylko mm wolny wybór, zawsze wybieram różne nitki.
JM: A który z makaronów obwołałabyś królem?
TC-B: Bardzo prozaicznie - spaghetti al. pomidoro. Każdy sos pomidorowy jest dobry - zarówno ten krótki, czyli zrobiony szybciutko, z czosnkiem, oliwą i bazylii, jak i ten długi, czyli prawdziwa pommarola - pomidory gotowane z warzywami, potem przecierane... Sos pomidorowy to genialny wynalazek, niby prosty, ale jednak zawsze powtarzam, że najtrudniejszym testem dla kucharza jest właśnie zrobienie zwykłego spaghetti al pomidoro. Ragout, carbonara - to pyszne odmiany, ale królem jest al. pomidoro.
JM: Jeśli
rok jedzenia wyłącznie makaronu krótkiego?<br>TC-B: Byłaby to gorsza wersja. Wole długi, i jeśli tylko mm wolny wybór, zawsze wybieram różne nitki.<br>JM: A który z makaronów obwołałabyś królem?<br>TC-B: Bardzo prozaicznie - spaghetti al. pomidoro. Każdy sos pomidorowy jest dobry - zarówno ten krótki, czyli zrobiony szybciutko, z czosnkiem, oliwą i bazylii, jak i ten długi, czyli prawdziwa pommarola - pomidory gotowane z warzywami, potem przecierane... Sos pomidorowy to genialny wynalazek, niby prosty, ale jednak zawsze powtarzam, że najtrudniejszym testem dla kucharza jest właśnie zrobienie zwykłego spaghetti al pomidoro. Ragout, carbonara - to pyszne odmiany, ale królem jest al. pomidoro.<br>JM: Jeśli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego