Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
PRZYGOTOWANIA:
1. Opłucz papryki. Usuń z nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1/3 w kostkę.
2. Przypraw warzyw solą i pieprzem, potem polej je oliwą i wymieszaj.

Deser truskawkowy
(Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ)
Produkty na 4 porcje:
4 białka, szklanka kompotu z truskawek (bez owoców), 4 łyżki cukru, 2 galaretki wiśniowe, bita śmietana do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozpuść galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj
PRZYGOTOWANIA:<br>1. Opłucz papryki. Usuń z nich gniazda nasienne. 2/3 miąższu pokrój w kostkę, 1/3 w cienkie paski. Obierz i pokrój w cienkie piórka cebulę. Obierz ogórek. 2/3 pokrój w średniej grubości plasterki, a 1/3 w kostkę.<br>2. Przypraw warzyw solą i pieprzem, potem polej je oliwą i wymieszaj.<br>&lt;gap&gt;<br>Deser truskawkowy<br>(Z GALARETKĄ WIŚNIOWĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>4 białka, szklanka kompotu z truskawek (bez owoców), 4 łyżki cukru, 2 galaretki wiśniowe, bita śmietana do dekoracji<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Rozpuść galaretki w połowie wody. Potem odstaw je do schłodzenia. Białka ubij na sztywno. Nie przerywając ubijania dodaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego