Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
powietrze w suflecie rozszerza się i unosi masę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może opaść. Jeśli wypiek jest sztywny i w ogóle nie opad, to znaczy, że dodano za dużo mąki lub zbyt długo trzymano go w piekarniku. Na szczęście gorące powietrze nie uchodzi z ciasta od razu, dzięki czemu opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół natychmiast po wyjęciu z piekarnika, goście zdążą jeszcze zobaczyć go w pełnej krasie. Suflety przygotowuje się na wiele sposobów, np. piecze się kilka sufletów w małych formach lub zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę
powietrze w suflecie rozszerza się i unosi masę. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może opaść. Jeśli wypiek jest sztywny i w ogóle nie opad, to znaczy, że dodano za dużo mąki lub zbyt długo trzymano go w piekarniku. Na szczęście gorące powietrze nie uchodzi z ciasta od razu, dzięki czemu opada ono dopiero po pewnym czasie. Jeśli zatem podamy suflet na stół natychmiast po wyjęciu z piekarnika, goście zdążą jeszcze zobaczyć go w pełnej krasie. Suflety przygotowuje się na wiele sposobów, np. piecze się kilka sufletów w małych formach lub zamraża je, a potem piecze zamrożone. Można również wykorzystać puszystą masę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego