Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Trzeba uważać, by miedzy brzegi cis ta nie dostał się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy szeroki rant, który następnie wywijamy do środka i mocno zaciskamy). Nada to pierogom nie tylko ładny kształt, ale też dodatkowo wzmocni ich brzegi.
Pierogi w czasie gotowania nie będą pękały, jeśli do wody dodamy łyżkę oleju lub łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli ciasto mimo to zacznie pękać,, należy szybko zmniejszyć ogień i dolać do garnka 2-3 łyżki zimnej wody.
Specjały z ryb
Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki
Trzeba uważać, by miedzy brzegi cis ta nie dostał się farsz. Po sklejeniu rant pieroga można uformować w ozdobny wałek (lepimy szeroki rant, który następnie wywijamy do środka i mocno zaciskamy). Nada to pierogom nie tylko ładny kształt, ale też dodatkowo wzmocni ich brzegi.<br>Pierogi w czasie gotowania nie będą pękały, jeśli do wody dodamy łyżkę oleju lub łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jeśli ciasto mimo to zacznie pękać,, należy szybko zmniejszyć ogień i dolać do garnka 2-3 łyżki zimnej wody.<br>Specjały z ryb<br> Towarzyszą nam n świątecznym stole przez cały okres Bożego Narodzenia. Te podawane na zimno są niezawodne jako przystawki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego