wodą, zagotować, łyżką cedzakową zdjąć szumowinę, dodać trochę soli, wrzucić warzywa, całość gotować do czasu, ż warzywa będą półmiękkie, mięso i warzywa wyjąć z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><tit>DOBRE RADY</><br><br><tit>PRZEKĄSKA</><br><tit>NADZIEWANA BUŁKA</><br><gap><br>Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.<br>Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj