Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wodą, zagotować, łyżką cedzakową zdjąć szumowinę, dodać trochę soli, wrzucić warzywa, całość gotować do czasu, ż warzywa będą półmiękkie, mięso i warzywa wyjąć z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.


DOBRE RADY

PRZEKĄSKA
NADZIEWANA BUŁKA

Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.
Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj
wodą, zagotować, łyżką cedzakową zdjąć szumowinę, dodać trochę soli, wrzucić warzywa, całość gotować do czasu, ż warzywa będą półmiękkie, mięso i warzywa wyjąć z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZEKĄSKA&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;NADZIEWANA BUŁKA&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.<br>Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Dokładnie wymieszaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego