Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Ozon
Nr: 9
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2005
w ogóle wtedy było mało, a z fast
foodem jeszcze gorzej, bo kolejki po mięso posuwały się powoli. Murzynek zaś był wyjątkowy, gdyż tylko tu podawano hot dogi. Hot dogi z pieczarkami. Ponoć była to wydrążona mała bułka paryska, a w środku czeluść napchana po sam czubek szarą masą z pieczarek. Rasowi paryżanie nigdy nie jedzą całej bagietki, tylko wydłubują z niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol.

Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę
w ogóle wtedy było mało, a z fast <br>foodem jeszcze gorzej, bo kolejki po mięso posuwały się powoli. Murzynek zaś był wyjątkowy, gdyż tylko tu podawano hot dogi. Hot dogi z pieczarkami. Ponoć była to wydrążona mała bułka paryska, a w środku czeluść napchana po sam czubek szarą masą z pieczarek. Rasowi paryżanie nigdy nie jedzą całej bagietki, tylko wydłubują z niej tę białą puszystą masę, by następnie nałożyć sobie kilo spleśniałego sera na chrupiącą skórkę, dzięki czemu są szczupli i mają niski cholesterol. <br><br>Dziś powiedzielibyśmy, że w Murzynku stosowano kuchnię fusion - postmodernistyczny kolaż łączący francuską metodę drążenia bułki, amerykańską metodę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego